Η Κρυσταλλία Ιωαννίδου graphic designer, ιστορικός τέχνης και δημιουργική φωτογράφος συμμετέχει στην Έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας με τίτλο “Door Ajar” στην γκαλερί Luminous Eye , Μητσαίων 2Α, Αθήνα. Την έκθεση διοργάνωσε και επιμελήθηκε ο Βασίλης Γεροντάκος.
“Door Ajar” είναι η μισάνοιχτη πόρτα που ο καλλιτέχνης αφήνει, για να δώσει στο κοινό την ευκαιρία να δει μια νέα πραγματικότητα που δημιούργησε ο φωτογράφος και να αποκτήσει μια νέα συνείδηση.
Τα έργα της Κρυσταλλίας, εμπνευσμένα από την ιαπωνική κουλτούρα, προέρχονται από τη σειρά “Japonerie”. Το μαύρο και άσπρο των φωτογραφιών δίνει ένα ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα αναδεικνύοντας τη διαύγεια του φωτός, μέσα από τις αποχρώσεις των σκιών.
“Το φως και η σκιά είναι μόνον η σχέση των δύο τόνων “, είπε ο Πωλ Σεζάν.
Στις φωτογραφίες της Κρυσταλλίας, το παιχνίδι ανάμεσα σ΄αυτά τα δυο, φως και σκιά, δίνει την ατμόσφαιρα που κρύβει όλους τους συμβολισμούς που υπάρχουν στην ιαπωνική φιλοσοφία και αισθητική .
Η αρμονική συνύπαρξη φύσης και ανθρώπου που αποπνέει η φιλοσοφία του Ζεν αναδεικνύεται στην ισορροπημένη παρουσίαση ανθέων, εντόμων και ανθρώπων όπου κάθε μορφή παίρνει μια συμβολική διάσταση.

Κρυσταλλία Ιωαννίδου Door Ajar
Διάρκεια της έκθεσης από 17 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου και από Τετάρτη έως Κυριακή 17μμ – 21 μμ.
Συμμετέχουν οι φωτογράφοι:
Αηδόνης Άκης
Λαχανάς Αχιλλέας
Ζαφειρόπουλος Σπύρος
Ιωαννίδου Κρυσταλλία
Καλαρύτου Μαρία
Κανταράκιας Νίκος
Κίτσιου Δήμητρα
Κοφινά Ιωάννα
Παράσχης Διονύσης
Παρλαμάς Στέλιος
Πολυχρόνης Γιώργος
Ρημαντωνάκη Ελένη
Σωτηρίου Δήμητρα
Τσουκιά Ιωάννα
Χριστοδουλάκης Γιάννης